0
6.95 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

09-02-2022

De 4 beste manieren om je tanden witter te maken

Wil jij je tanden witter maken? Dit artikel bekijkt de beste manieren om tanden te bleken, die je zelf thuis kunt doen. Als je nog niet bekend bent met zelf tanden bleken, dan kan het keuze assortiment overweldigend zijn. Lees dus snel verder als je meer informatie wil over hoe je tanden kunt bleken.

Wat is tanden bleken precies?

Als mensen het hebben over tanden bleken of witter maken, dan bedoelen zij meestal middeltjes zoals een bitje of tandenbleekstrips. Door het regelmatige gebruik van deze tanden bleek methodes worden je tanden een stuk witter. Ook als je tanden niet extreem geel zijn kan je baat hebben bij tanden bleken. Bijna iedereen ziet zijn tanden namelijk qua kleur veranderen als je regelmatig thee of koffie drinkt. Je kunt het bleken van tanden dus een beetje zien als onderhoud van een gebit dat er fris en mooi uitziet.

Verschillende tandenbleek methodes

Veel tandpasta’s die je bij de drogist koopt claimen je tanden witter te maken. Sommige doen dat ook, maar vaak niet genoeg.

Een paar van de krachtigere tanden bleek methodes zijn als volgt:

  • Houtskool tandpasta
  • Houtskool poeder
  • Tandenbleek strips
  • Tanden bleken met een bitje

Hieronder bespreken de we de verschillende opties om je tanden witter te maken.

1. Houtskool tandpasta

Houtskool tandpasta, ook wel bekend in het Engels als ‘charcoal, is een zwart goedje gemaakt van houtskool. Onze charcoal tandpasta komt voort uit de houtskool van biologische kokosnoten. Charcoal wordt al eeuwen gebruikt als voor tandverzorging en werd de afgelopen jaren herontdekt. Krachtig aan charcoal is dat het tandplak en vlekken verwijdert en het de PH waardes in je mond verbetert. Als je een goede kwaliteit houtskool pasta kiest, dan zal je al snel resultaat zien. Houtskool tandpasta is de meest ‘lichte manier’ van tanden bleken. Voor optimaal resultaat raden wij wel aan om de houtskool tandpasta te combineren met een krachtigere tanden bleek methode, zoals bijvoorbeeld de tandenbleek kit met een bitje.

2. Houtskool poeder

Houtskool poeder is geconcentreerder dan de houtskool tandpasta en helpt je tanden wit te maken. Na het tanden poetsen maak je je tandenborstel nogmaals nat en doop je je tandenborstel in de poeder. Poets vervolgens 2-3 minuten met de poeder. De ruwe textuur van houtskool poeder helpt gele vlekken van bijvoorbeeld koffie te verwijderen. Ook heeft houtskool absorberende kwaliteiten, dit helpt voor het langdurig houden van een frisse mond.

Lees hier meer informatie over je tanden witter maken met houtskool poeder.

3. Tandenbleekstrips

Tandenbleek strips zijn plasticjes met wit makende gel die je zowel op je onder als boven gebit aanbrengt. Je kunt ze aanbrengen na het tandenpoetsen en ze er na ongeveer 10 minuten weer afhalen. Herhaal dit proces wekelijks om je tanden een flink aantal tinten witter te maken.

Tandenbleek strips zijn een super compacte en makkelijke manier om tanden witter te maken. De gel op de strips is peroxide vrij, je zult dus geen last hebben van een gevoelig gebit na het gebruiken van de strips.

4. Tanden bleken met een bitje

Tanden bleken met een bitje is de meest uitgebreide manier om je tanden zelf te bleken, maar ook het effectiefst! In onze tandenbleek kit zit een bitje, UV-lampje, en 3x bleekgel aanvulling.

Je vult het bitje met de gel en vervolgens breng je deze netjes op zowel je onder als boven gebit aan. Nu doe je het UV-lampje aan zodat de gel goed activeert. Laat dit 30 minuten zitten en bewonder het resultaat. Herhaal dit proces enkele keren per week tot je het gewenste resultaat bereikt.

Wil je een uitgebreide uitleg lezen over hoe je een tanden bleek kit gebruikt? Lees hier de stap per stap uitleg.

Conclusie

Elke tandenbleek methode heeft haar eigen kwaliteiten. Voor dagelijks onderhoud is houtskool tandpasta en poeder zeer effectief om een mooi schoon gebit te houden. Wil je een sterkere methode voor het wit maken van je tanden? Dan zijn de tandenbleek strips of tandenbleek kit met bitje een uitstekende keuze. In principe kun je al deze producten combineren, aangezien ze mild zijn voor je gebit en elk haar eigen voordelen heeft.

Wittteglimlach.nl ©️2017 - 2022 Bleken als een Pro.®️ Utrecht The 🇳🇱 Netherlands
homecartphone-handsetquestion-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram