0
6.95 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

26-01-2022

De voordelen van tanden poetsen met houtskool tandpasta

Wist je dat houtskool een geweldig natuurlijk ingrediënt is voor het witter maken van je tanden? Houtskool neemt oppervlaktevlekken namelijk weg en maakt je gebit daarom witter. Maar er is nog veel meer! In dit artikel bekijken we hoe houtskool precies werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is houtskool tandpasta

Houtskool is de verkoling van hout waar uiteindelijk een poreus poeder van overblijft. Het is een complex chemisch proces waarbij het hout transformeert tot bijna zuiver koolstof. Van nature heeft dit bestanddeel een sterk zuiverende werking. In de 19de eeuw werd actieve kool dan ook gebruikt als tandpasta. Hoewel de stof destijds wellicht niet werd gebruikt met de intentie om tanden te bleken, is het resultaat van houtskool een schoner en frisser gebit. Verder is houtskool in staat om giftige stoffen en bacteriën op te nemen. Houtskool werd daarom niet alleen gebruikt voor het gebit, maar ook voor medicinaal gebruik.

Wat zit er precies in onze houtskool tandpasta?

De houtskool tandpasta van WitteGlimlach.nl is niet zomaar gemaakt van willekeurig houtskool. Het houtskool poeder komt namelijk voort uit de hoogste kwaliteit biologische kokosnoten. We garanderen daarom dat het houtskool poeder voortkomt uit de beste kwaliteit grondstoffen. Na een duurzaam proces wordt de poeder verwerkt in de tandpasta in onze fabrieken. Door onze jarenlange ervaring met tand en mond verzorgende producten is de tandpasta ontwikkeld voor het beste resultaat.

De voordelen van houtskool tandpasta op een rijtje

Hierboven heb je al het een en ander gelezen over wat een kwaliteit houtskool poeder kan doen voor je tanden. Hieronder zetten we op een rijtje wat de voordelen van poetsen met houtskool tandpasta zijn.

  • Houtskool helpt je tanden witter te maken.
  • Helpt om sommige van de bacteriën die een slechte adem veroorzaken te absorberen en neutraliseren.
  • Antiviraal en antischimmel.
  • Verwijdert oppervlakte vlekken op een zachte wijze zonder de tanden en het glazuur te beschadigen.
  • Helpt toekomstige tand verkleuringen te voorkomen.
  • Verwijdert tandplak en versterkt tandglazuur.

Hoe gebruik je houtskool tandpasta precies

Je gebruikt de houtskool tandpasta op dezelfde wijze als een normale tandpasta. Maak je tandenborstel een beetje vochtig en breng de houtskool tandpasta aan op je tandenborstel. Je gebit krijgt nu even een donkere kleur door de houtskool. Maar schrik niet! Het resultaat is een heerlijk fris gebit en een wittere lach. Poets nu je tanden grondig zoals je gewend bent.

Gebruik je ook onze houtskoolpoeder? Dit kun je op een soortgelijke wijze gebruiken. Maak je tandenborstel een beetje vochtig en breng een royale hoeveelheid poeder aan. Poets nu je tanden zoals je ook doet met normale tandpasta. Besteed extra aandacht aan je tanden die het meeste zichtbaar zijn zodat je het beste resultaat van de poeder kunt krijgen. Door de poreuze eigenschappen van het poeder is dit een krachtige manier om je tanden witter te maken en vlekken weg te nemen.

Lees hier meer over je tanden witter maken met charcoal poeder.

Wittteglimlach.nl ©️2017 - 2022 Bleken als een Pro.®️ Utrecht The 🇳🇱 Netherlands
homecartphone-handsetquestion-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram