0
6.95 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

31-10-2019

Tanden bleken met Charcoal

Wat is Charcoal? Is het schadelijk? Mijn ervaring?
…..
Ik heb twee weken geleden een Charcoal starterspakket gekocht bij witteglimlach.nl.

FOTO

Op de foto zie je een potje, dat is de charcoal tandenbleekpoeder en de tube is de charcoal tandpasta. De tandenborstel kreeg ik er gratis bij ?

De tandenbleekpoeder wordt ook wel activated charcoal, actieve houtskool, coconut charcoal, whitening powder en charcoal poeder genoemd. 
Met charcoal je tanden verzorgen is is een gezonde en natuurlijke manier van tanden bleken, naast het bleken van de tanden heeft het dus veel voordelen voor het gebit.
De poeder wordt gezien als mondverzorginsproduct omdat het zo veel voordelen heeft.

De charcoal is gemaakt uit de bast van de kokosnoot en het is 100% natuurlijk en biologisch en is gemaakt uit kokosnootschillen. Je zou denken dat het slecht is voor je glazuur maar in tegendeel kwam ik juist er achter dat heel goed is voor je tandglazuur en dat het juist versterkt. Dit komt dus omdat het dubbel gefilterd. 

FOTO

Moet ik er wel bij zeggen dat ik het bij Witteglimlach gekocht hebt en daar de grondstoffen gecertificeerd zijn. Dus voordat je een potje Charcoal aanschaft kijk  even goed waar je het haalt.
Er zit namelijk veel kwaliteitverschil op de markt. Je kan ook op de website van witteglimlach kijken door hier te klikken.

Ik ben altijd heel erg zuinig op mijn gebit en bestel daarom niet zo maar blind het op internet. 
Ook zit er geen fluoride of andere chemische middelen in dat je gebit beschadigt. Het is dus echt 100% veilig om te gebruiken
Je zal je nu wel afvragen wat dan al die voordelen zijn..  Ik heb ze even voor je op een rijtje gezet.Voordelen Charcoal 
- Maakt witter
- Frisse adem (verhoogt de ph-waarde)
- Bestrijd bacteriën, voorkomt bacteriegroei
- Verbetert het tandvlees
- 100% veilig
- Resultaat zie je al na één keer poetsen
- Maakt gebit sterker en schoner
- Verwijdert tandplak
- Verwijderd externe verkleuringen
- Natuurlijk, biologisch en veganistischMijn ervaring tandenbleekpoeder
Na mijn research gedaan te hebben vond ik het tijd voor actie. 
Witteglimlach is toch wel één van de grootste gecertificeerde charcoal bedrijven en besloot ik dus daar de producten te bestellen. 
Ook hebben ze niet goed=geld terug-garantie wat ik altijd wel fijn vind, dus ik dacht waarom ook niet!
Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de eerste twee weken minimaal 2 tot 3 per dag ermee poetsen voor optimaal resultaat, daarna één tot twee keer per dag of wanneer jij het zelf nodig vind.

FOTO

Kijk wel uit als je het potje openmaakt want de poeder maakt alles vies, dit gebeurde mij namelijk ook haha. Als je het potje hebt opgenmaakt kan je voorzichting je natte tandenborstel (1 seconde onder de kraan) in de de charcoal poeder doen. Vervolgeens poets je voor optimaal resultaat 3 minuten lang met de bamboo tandenborstel. Na het poetsen even uitspoegen en goed spoelen…..

En ik zag inderdaad echt resultaat al na één keer poetsen, je gebit is gewoon echt witter en schoner.
Wat ik wel een nadeel vond was dat het een rommeltje werd in de wasbak. 
Na dit twee weken te hebben gedaan is dit het resultaat ?

Charcoal tandpasta

Ook heb ik natuurlij de Charcoal tandpasta geprobeerd.  Met de Charcoal tandpasta poetste ik ook 2 x per dag net zoals de tandenbleekpoeder. Ik poetste met de tandpasta vlak voordat ik met de tandenbleekpoeder poetste.
De charcoal tandpasta is zwart van kleur maar wordt vanzelf wit naarmate je poetst.

FOTO

Na even goed poetsen met de charoal tandpasta zie je echt dat het beter werkt dan normale tandpasta’s. Het is witter maar ook vooral schoner, en  als je dan met de tandenbleekpoeder na poetste zag je pas echt mooi resultaat al na één keer poetsen.
Conclusie
De nadelen vind ik dat het een klein rommeltje geeft in de wasbak, maar je kan dit ook zo weer makkelijk schoonmaken (ik ben erg lui?). Ook zijn de producten duurder dan dat je bijvoorbeeld in de kruidvat je tandpasta zou kopen.

De voordelen vind ik dat het zoveel positieve invloeden heeft op de mondverzorging. Ook zie je dat het echt helpt bij het reinigen en het witter maken met je gebit. Ook staat erbij voor een langere frisse adem. Je zal het niet geloven maar door de producten verbetert dit echt. 
Ik heb namelijk dit weekend een feestje gehad en normaal heb ik dan de hele dag een slechte adem door de alcohol maar ik had toen goed gepoetst met de producten van Witteglimlach en me adem was de hele dag gewoon fris! Dit komt omdat de charcoal de ph-waarde verhoogt in de mond.

Ik vond het een fijne ervaring om met de charcoal producten van Witteglimlach te poetsen en dit blijf ik ook zeker doen. Ook zal ik het iedereen aanraden die op een natuurlijke en veilige manier zijn tanden wil bleken!:)


Wittteglimlach.nl ©️2017 - 2022 Bleken als een Pro.®️ Utrecht The 🇳🇱 Netherlands
homecartphone-handsetquestion-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram