0
6.95 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

24-01-2022

Tanden bleken met een bitje: Hoe werkt dit precies?

Je tanden witter maken is mogelijk op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met houtskool poeder, tandenbleek strips, of met een bitje. Je tanden bleken met een bitje is een van de makkelijkste en efficiëntste manieren om wittere tanden te krijgen. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Bleken met een bitje

Een bitje is een mold in de vorm van je gebit dat gebruikt wordt om tanden te bleken. De vorm van het bitje is universeel, wat betekend dat iedereen het kan gebruiken. Om je tanden te bleken vul je het bitje met de bleekgel. Vervolgens breng je het bitje voorzichtig aan op de bovenkant en onderkant van je gebit. Doordat je het bitje vastbijt zal de gel zich automatisch goed verspreiden over je tanden. Als je zelf je tanden bleekt met een bitje, dan heb je daarbij ook een UV-lampje nodig. Dit lampje activeert de gel en zorgt voor het snelle resultaat. Als je een tandenbleek set koopt dan krijg je niet alleen een bitje, maar ook de gel en het benodigde UV-lampje. Per sessie houd je het bitje tussen 30 en 45 minuten in je mond om zijn werk te doen.

Bij de tandarts laten bleken of zelf doen?

Als je bij de tandarts je tanden laat bleken dan gebeurt dit in de meeste gevallen ook met een bitje. De bleekkit dat wordt gebruikt bij de tandarts heeft veel overeenkomsten met een bleekkit die je zelf online kunt kopen. Het grote verschil is dat tandartsen een sterker bleekmiddel mogen gebruiken dan commerciële aanbieders. Zij gebruiken namelijk vaak waterstofperoxide. Bleekkits die je online kunt kopen bevatten deze stof meestal niet. Hoewel waterstofperoxide een effectief middel is om je tanden witter te maken, zitten er ook nadelen aan, zeker wat betreft tandgevoeligheid. Bovendien kan een tandenbleek gel zonder waterstofperoxide ook zeer effectief zijn. Daarnaast is het een stuk minder agressief voor je tanden. In Nederland mogen alleen professionele gebruikers zoals tandartsen waterstofperoxide met een hogere dosis gebruiken. Commerciële mondproducten mogen maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten.

Verwachtingen qua resultaat

Tanden bleken met een bitje kun je bijvoorbeeld een week lang elke dag 30 minuten doen. Na de eerste keer bleken zul je al een verschil zien, maar als je dit proces elke dag (of om de dag) voor ongeveer een week herhaalt zal je zeer tevreden zijn met het resultaat.

Mijn persoonlijke ervaring is dat 3 keer bleken met het bitje de kleur van mijn tanden aanzienlijk verbetert. Zeker als je tanden bijvoorbeeld verkleurd zijn door het drinken van koffie zal de tanden bleek kit je weer een frisser gebit geven. Elk gebit is anders, dus nadat je de eerste keer je tanden bleekt met een bitje kun je zelf een inschatting maken van hoeveel keren je dit proces wil herhalen.

Wat zijn de ingrediënten van tandenbleekgel?

Dat verschilt per aanbieder, maar ons product bevat onder andere natriumcarbonaat, natriumchloriet, citroenzuur, aloë vera blad sap, granaatappelpit extract, en kamillebloem extract. Dit zijn natuurlijke ingrediënten die zacht zijn voor je gebit en niet voor gevoeligheid zullen zorgen.

Als je tanden bleekt in een bitje bij de tandarts, dan bevat deze gel meestal tot zo’n 6% waterstofperoxide. Tandenbleek producten die je in de winkel kunt kopen mogen deze stof echter niet gebruiken.

Meer lezen over hoe onze tanden bleek kit met bitje precies werkt? Bekijk dan hier de stap voor step uitleg.

Wittteglimlach.nl ©️2017 - 2022 Bleken als een Pro.®️ Utrecht The 🇳🇱 Netherlands
homecartphone-handsetquestion-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram