0
6.95 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

29-03-2022

Tanden professioneel bleken of thuis doen? Voor- en nadelen op een rijtje

Als jij je tanden witter wilt maken, dan heb je meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld witmakende tandpasta gebruiken of bij de mondhygiënist je gebit laten schoonmaken. Ook heb je de opties om je tanden professioneel laten bleken met peroxide of zelf een tandenbleek kit aan te schaffen en thuis je tanden te witter maken. In dit artikel bekijken we de voordelen van zelf je tanden bleken of dat laten doen door een professional.

Beste manieren om je tanden te bleken

In Nederland zijn er strenge regels wat betreft het gebruik van waterstofperoxide. Deze chemische stof kan namelijk erg schadelijk zijn voor je gebit als je het niet nauwkeurig gebruikt. Daarom mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten tandblekende middelen met waterstofperoxide gebruiken. Hoewel waterstofperoxide een erg effectief middel is voor het bleken van tanden, zijn er ook risico's aan verbonden. Het gebruik ervan kan je tandglazuur beschadigen, je tanden extra gevoelig maken en je tandvlees aantasten. Op TikTok was er een hype waar mensen pure waterstofperoxide op hun tanden aanbrachten om hun gebit bleken. Nederlandse tandartsen en gebitsexperts reageerden daarop met afschuw. Het is namelijk ontzettend onverstandig en het kan blijvende schade opleveren.

Tanden bleken bij tandarts of mondhygiënist

Als jij je tanden laat bleken bij de tandarts of mondhygiënist dan wordt er meestal een oplossing gebruikt met een aanzienlijke hoeveelheid waterstofperoxide. Er mag volgens Nederlandse regelgeving maximaal 6% waterstofperoxide in de bleekgel zitten. Dit middel is effectief voor het bleken van tanden. Na de eerste behandeling zie je een groot verschil in witheid van je tanen. Nadelen zijn echter dat sommige mensen erg gevoelig zijn voor dit middel. Na het bleken kunnen zij problemen ondervinden. Een symptoom dat velen ervaren is bijvoorbeeld extreme gevoeligheid aan de tanden. Het is vaak niet goed te voorspellen wie hier last van krijgt. Ook een nadeel van het bleken bij de tandarts is dat het aanzienlijk meer geld kost dan het zelf doen.

Zelf tanden bleken met een natuurlijk product

Als je geen risico’s wil nemen met je gebit, dan is de beste optie het gebruiken van een natuurlijk product om je tanden te bleken. Ingrediënten zoals actieve houtskool worden van oudsher gebruikt om het gebit te reinigen. Deze bestanddelen zijn ook erg efficiënt om de dagelijkse koffie en wijn verkleuringen van je tanden te verwijderen. Onze houtskool poeder en houtskool tandpasta zijn beide producten die je dagelijks kunt gebruiken voor het witter maken van je tanden. In tegenstelling tot producten met waterstofperoxide heb je bij natuurlijke producten geen risico’s op beschadiging van je gebit of tandvlees. Voor snellere resultaten en een grote vooruitgang wat betreft witheid, raden wij aan om onze tandenbleek kit te gebruiken. De bleekgel (non-peroxide) in combinatie met het UV-lampje levert zeer goede resultaten op, en snel. Lees hier meer informatie over het gebruik van de tandenbleek kit met bitje. Ook kun je tandenbleekstrips gebruiken. Benieuwd hoe dit werkt? Dit artikel verteld je alles over de werking en het gebruik van de strips.

Conclusie

Er zijn zeker redenen om je tanden professioneel te laten bleken door de tandarts. Soms hebben we over de jaren heen een erg geel gebit gekregen. Dan kan het de juiste keuze zijn om dit te laten bleken. Bescheiden gele aanslag veroorzaakt door bijvoorbeeld koffie of wijn kun je beter behandelen met een natuurlijk product. Een tandenbleek manier zonder peroxide is ook de juiste keuze als jij je gebit gewoon wilt onderhouden. Onze non-peroxide tandenbleek gel met UV lampje is bijvoorbeeld zeer effectief om gele aanslag en vlekken te verwijderen. Zeker als je gevoelige tanden hebt of in het verleden last hebt gehad van je tandvlees, dan is het aan te raden om waterstofperoxide te vermijden en te kiezen voor een milde wijze om je tanden te bleken.  

Wittteglimlach.nl ©️2017 - 2022 Bleken als een Pro.®️ Utrecht The 🇳🇱 Netherlands
homecartphone-handsetquestion-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram