0
6.95 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

04-02-2022

Voordelen van tanden poetsen met een bamboe tandenborstel

Misschien heb je er weleens van gehoord, bamboe tandenborstels. Deze tandenborstels bestaan al een tijdje maar de afgelopen 2 jaar zijn ze in Nederland erg populair geworden. En voor goede redenen! De bamboe tandenborstel heeft namelijk vele voordelen. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Wat zijn bamboe tandenborstels precies?

Bamboe tandenborstels zijn tandenborstels die gemaakt zijn van bamboe. Dit materiaal is compleet afbreekbaar en is daarom geen last voor het milieu zoals plastic tandenborstels. De haren van de bamboe tandenborstel zijn gemaakt van Dupont nylon (zonder BPA). BPA’s (Bisfenol A) zijn een chemische stof die fabrikanten in veel plastic producten gebruiken. Dit materiaal is ontzettend schadelijk voor mensen. Hoewel er strenge Europese regels zijn voor het gebruik van deze stof wat betreft producten en verpakkingen voor kinderen onder de 3 jaar, er is veel minder streng toezicht op andere producten.  Over BPA’s hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken met de Witteglimlach Bamboe Tandenborstel.

Kwaliteiten van bamboe

Bamboe tandenborstels worden gemaakt van het zogenoemde MOSO-bamboe uit China. Van nature groeit deze bamboe erg overvloedig en snel. Overigens is dit ook niet dezelfde soort bamboe dat panda’s eten. Door de snelle groei en overvloed van deze bamboe is het juist een van de meest duurzame materialen die te vinden zijn.

Vaak wordt als argument gebruikt dat hout een aantrekkingskracht heeft op bacteriën. Dat is echter met bamboe het tegenovergestelde. De bamboe die in tandenborstels wordt gebruikt heeft namelijk anti-bacteriële eigenschappen. Fun fact: om deze reden lusten panda’s deze specifieke bamboe ook niet.

Een bamboe tandenborstel is 98% afbreekbaar. In tegenstelling tot plastic tandenborstels die moeilijk afbreekbaar zijn en vaak in de oceaan belanden. De keuze voor een bamboe tandenborstel is daarom vanzelfsprekend als je milieubewust leeft. Een tandenborstel lijkt wellicht niet veel impact te hebben op een milieu, maar bedenk maar eens hoeveel plastic tandenborstels jaarlijks worden gebruikt in Nederland.

Goed voor je tanden

Voor de gezondheid van je tanden en tandvlees is het belangrijk om tandenborstels met zachte haartjes te gebruiken. Onze bamboe tandenborstels hebben zachte borstelharen en zijn daarom mild op het tandglazuur en je tandvlees. Het is een misconceptie dat borstels met harde haartjes je tanden schoner maken. Tandartsen raden tandenborstels met zachte haartjes aan omdat deze goed rondom je tanden buigen en dus het gehele oppervlak goed schoonmaken. Harde haartjes kunnen daarbij je tandglazuur aantasten. Als je last hebt van gevoelig tandvlees of je wil goed zorgen voor je tandglazuur, dan is het zaak om voor zachte haartjes te kiezen!

Tips voor poetsen met een bamboe tandenborstel

Mensen vragen zich vaak af, is het poetsen met een bamboe tandenborstel anders dan met een plastic tandenborstel? Het proces is in principe precies hetzelfde. Doordat de bamboe tandenborstels zachte haartjes hebben belast jij je gebit alleen niet. Het enamel en je tandvlees worden dus niet negatief aangetast. Verder zorgt de flexibiliteit van zachte haartjes van bamboe tandenborstel ervoor dat je het vuil op elke plek goed verwijderd. De meeste tandartsen raden dan ook tandenborstels met zachte haartjes aan! Het feit dat bamboe tandenborstels biologisch afbreekbaar zorgt natuurlijk ook voor een goed geweten.

Gebruik onze bamboe tandenborstel in combinatie met ons effectieve maar milde charcoal tandenbleek poeder. Meer weten over tanden poetsen met charcoal? Lees dan ook ons informatieve artikel over het tanden poetsen met charcoal tandpasta.

Wittteglimlach.nl ©️2017 - 2022 Bleken als een Pro.®️ Utrecht The 🇳🇱 Netherlands
homecartphone-handsetquestion-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram